images-normal.jpg

www.laserra.com

Kävimme tosissaan saaren pääkaupungissa Port Luisissa, mutta se ei ollut meidän makuun. Se tuntui liian täydeltä ja ahdistavalta. Joka paikassa piti tinkaa ja laukusta pitää tiukasti kiinni väkijoukossa. Selvittelimme paikallisilta missäs muualla kannattaisi humpsutella ja moni vastasi että paikka nimeltä Rose Hill voisi olla sopiva. Ei muuta kun tuumasta toimeen :)

Lähdimme suhaamaan jälleen bussilla. En ymmärrä miten siitä maasta löytyy niin paljon mukavia ihmisiä, kaikki auttoivat ja suurinpiirtein kantoivat meidät oikeaan bussiin :) Päästyämme perille lähdimme umpimähkäisesti vaeltamaan johonkin suuntaan bussiasemalta ja pysähdyimme jokaisessa vähänkään mielenkiintoisessa kaupassa. Kaduilla oli tavallisia vaatekauppoja joissa hinnat olivat yllättävän korkeita (tasoa h&m), mutta eksyimme vahingossa kauppahallin näköiseen rakennukseen. Siellä mutkitteli käytäviä joka suuntaan, sieltä löytyi tooodella paljon pieniä "kauppoja" basaarihengessä. Kukaan tosin ei tyrkyttänyt meille mitään, saatiin katsella rauhassa ja tarvittaessa he neuvoivat ja kyselivät. Näistä pienistä basaarikaupoista löytyi kaikkea taivaan ja maan väliltä, mitä ikinä keksit etsiä ja vieläpä oikein kelpoiseen hintaan. Toki näistäkin löytyi muutama poikkeusliike.. Saimme kulutettua useamman tunnin täällä kauppojen sokkelossa. Kun vihdoin päädyimme ulos tästä rakennuksesta lähdimme taas umpimähkään lompsimaan ja päädyimme bussiasemalle. Bussiaseman vieressä oli hieman Tarjoustalo tyyppinen marketti, pyörähdimme siellä. Tapana on jättää kaikki ostoskassit oven pielessä olevalle kassivahdille, hän antaa sinulle numeron jolla saat lunastettua tavarasi takaisin. Tämän jälkeen suuntasimme mielenkiintoisen telttarakenelmaa kohti, se olikin oikein rehellinen basaari kapeine hämärine käytävineen. Käytävät olivat ahtaita ja kojut notkuivat tavaroita, hintataso oli jopa meille turisteille edukas. Hauskimpia löytöjä oli Roy-Bunin aurinkolasit sekä Hello Kittyä muistuttavat piraattikattilat :D

Shoppailtavaa ja kierreltävää olisi riittänyt varmastikin enemmän, mutta meidän jalat eivät kestäneet enempää ja ostoskassejakin oli kertynyt vinopino niin päätimme suunnata kotia kohti. Koska me lähdimme reissuun ilman mitään ennakkotietoja, karttaa tai muutakaan apuvälinettä kuvaukseni on harvinaisen epämääräinen. Suosittelen hieman etukäteen tarkistamaan karttaa jos haluaa käydä kaiken läpi.

Tämä oli oikein sympaattinen paikka ja hauskaa oli että emme nähneet ketään muita valkoisia koko päivänä. Käänsimme katseita ja ihmiset tulivat mielellään kysymään meidän kuulumiset ja mistä päin olimme. Suosittelen !