Mahebourg on pieni unelias kylä lentokentän läheisyydessä, siellä ei matkamme aikana näkynyt meidän lisäksi kuin 10 turistia. Mahebourgista löydät kauppoja, bussiaseman ja muutaman ravintolan. Uimarantaa ei löydy Mahebourgin keskustasta vaan lähimmälle Blue Bayn uimarannalle on 8 km matka - n. 10-15 min bussilla, Mahebourgin ranta on tarkoitettu lähinnä katseltavaksi ja kalastettavaksi. Mikäli päätät viettää lomasi täällä pääset todella näkemään millaista on paikallinen elämä.

Nähtävyydet ja tekemistä

  • Keksitehdas, ikuisuuden toiminut perinteitä vaaliva manjokkikeksitehdas jossa voit vierailla ja seurata kuinka keksejä valmistetaan. Halutessasi voit myös maistella tehtaan tuotoksia satoja vuosia vanhan mantelipuun alla.
  • Hindutemppeli, siellä täällä pieniä temppeleita joissa voit käydä katselemassa menoa
  • Markkinat, pienet ruoka- ja vaatemarkkinat bussiaseman vieressä
  • Merenranta, kaunis näkymä  - voit käyskennellä kultasi kanssa käsikädessä tätä 50 m palstaa
  • Blue Bayn ranta - yleinen kaikille avoin ranta
  • Pointe d'esny - ranta missä voit istua ja tuijotella merelle sekä seurata paikallisia onkijoita. Ei sovellu uimiseen.
  • Mahebourgin halki virtaavassa joessa voit meloa ja seurata rantatörmän eläinten elämää

mauri-normal.jpg

www.niceplace.orange.mu

Yleisesti ottaen Mahebourg on rauhallinen paikka, missä saat kuljeskella rauhassa ja sinulla ei kulu rahaa turhuuksiin. Kaupoissa näkyvät hinnat ovat paikallisia varten, joten näin suomalaisen näkökulmasta edullista. Täällä voi huoletta maksaa pyydetyn hinnan. Pääset myös todella helposti bussilla melkeinpä mihin tahansa suuntaan saarta.

Erikoishuomautus...

Kaikki kaupat alkavat sulkea oviaan klo 16 eteenpäin. Koko kylä on täysin hiljainen klo 18 mennessä. Sen jälkeen on enää 1-2 ravintolaa auki ja kaikki paikalliset ovat kaikonneet perheidensä luokse kotiin.