Me aloitimme suunnittelun pitkällisellä kinastellulla matkakohteestamme. Jostain kummasta oikusta päädyimme Mauritiukseen, mistä meillä kenelläkään ei ollut mitään kokemuksia. Näin jälkikäteen voin todellakin sanoa että onneksi päädyimme.

kone-normal.jpg

Lennot

Mauritiukselle joutuu Suomesta matkustaessa pysähtymään Ranskassa, Saksassa tai Briteissä. Me luotimme Saksalaiseen täsmällisyyteen ja lensimme Frankfurtin kautta.

 

  • Lensimme ensin Lufthansalla Frankfurttiin ja siitä jatkoimme matkaa Condorilla.
    • Lufthansalla on Helsinki-Vantaalla joka päivä klo 18-19 pre check-in. Pyynnöstä he laittoivat laukkumme menemään suoraan Mauritiukselle eli meidän ei tarvinnut Saksassa huolehtia laukuista. Lufthansa on iso ja vakaa yhtiö (ainakin tällä hetkellä :D), kone oli ajallaan, siisti ja muutenkin homma toimi. Ei valittamista.
    • Condor. Osa Thomas Cook airlanes yhtiötä. Kone oli iso, siisti ja ajallaan. Jokainen matkustaja sai tyynyt ja peiton. Jokaiselle oli myös yksilölliset ruudut edessä olevassa penkissä. Lentolipun hinnalla sait ihan mukavan laaja kattauksen musiikkia ja yhden televisiosarjan jakson ja leffan. Täytyy antaa suuren suuri miinus tästä. Mikäli haluat enemmän katseltavaa joudut ostamaan 7€ maksavan premium-leffapaketin. Tällöin saat katseltavaksesi n. 10 eri tv-sarjan yksittäisiä jaksoja, dokkareita ja 20 leffaa.
    • Menomatkan lennot olivat ajallaan ja en oikein keksi mitään valittamista niistä

 

  • Takaisin tullessa lensimme jälleen Condorilla ja lopuksi vielä Flyben lennolla jonka hoiti Finnair
    • Condor oli jälleen ajoissa ja saavuimmekin perille jopa 30 min etuajassa. Samat kuviot kun mennesäkin.
    • Flyben/Finskin lento sujuikin pienen pienellä peltipurkilla. Selkeästi huomasi että kone oli jo nähnyt parhaat päivänsä, mutta kyllä siinä sen 2h selvisi. Kone oli ajallaan ja 10 minuuttia etuajassa. Lennolla tarjoiltiin iltapalana sämpylää ja juomia. Ihan mukiinmenevä näin lyhyellä lennolla - pitkää matkaa en tällä lähtisi tekemään.

 

  • Yleensä lentojen hinnat ilmeisesti tuppaavat olemaan n.1000-2000€, mutta me löysimme näiden sivujen kautta tarjouksen 850€. Ihan mukava hinta edestakaisin lennoista :)
  • Saksaan kestää lentää n. 2-2.30h ja Saksasta Maurituikselle 12-14h. Joten paljon istumista tiedossa. Frankfurt on todella iso lentokenttä, joten vaihtoaikaa on ihan hyvä olla enemmän kun tunti.

 

Huomioittehan että (ainakin minun tietojeni mukaan eikä virkailitkaan osanneet sellaista minulle osoittaa) Helsinki-Vantaalta ei löydy rinkkojen kelmutuspalvelua.