Minussa asustaa pieni kettutyttö ja olin saanut käsityksen että täm Vanille Réserve des Mascareignes olisi eläintensuojelualue/luonnonpuisto. No näin ainakin suomalaisen näkökulmasta kyseessä oli eläinpuisto missä panostettiin eläinten lisääntymiseen. (kilpikonnat ja krokotiilit)

  • Lähdimme jälleen bussilla liikkeelle,  matkustamimme Suillac?? nimiseen kaupunkiin mistä otimme taxin puistoon. Taxikuskimme oli nuori pojankloppi jolla oli autossa äreät poppivehkeet, korvat helisevät vieläkin. :D Hän otti edestakaisin matkasta 200 MUR. Hän ajoi meidät suoraan portin eteen ja antoi puhelinnumeronsa että hän tietää milloin tulla hakemaan meidät. Tämä osuus meni aivan loistavasti, mukava ja turvallinen kuski.
  • Puisto sijaitsee keskellä sokeriruokopeltoja ja sinun täytyy todella tietää minne olet menossa, nimittäin et vahingossa löydä sinne.
  • Puistoon maksoi 300 MUR sisään

Puistossa oli eläimiä lepakoista krokotiileihin ja aaseihin. Lisäksi puistossa oli viidakkokävelyreitti, mistään pitkästä reitistä ei ole kyse mutta mukava lisä kuitenkin.. Alueelta löytyi myös ravintola ja matkakrääsä myymälä. Mukavinta oli jättikilpikonnien seurailu, kilpikonnat vaeltelevat nurmialueella vapaasti ja pääset liikkumaan niiden seassa. Varo ne purevat kovaa! :D Lisäksi apinoiden "häkkialueessa" ei ollut verkkoa joten halutessasi pääset hyvin hyvin lähietäisyydelle niidenkin kanssa.. Itsellä ainakin iski paniikki kun sieltä pieni aappa lähti heilumaan minua kohti, on näemmä Thaimaan apinavaroitukset uponnut syvälle pääkopan syövereihin.

Kiva lisä oli myös hyönteistalo, 2 isoa rakennusta täynnä ötököitä, hyönteisiä ja perhosia. Harmillisesti suurinosa lajeista oli Madagaskarilta, eikä Mauritiukselta.. Siellä on aika hurjan näköisiä ötiäisiä, joten opin että ei nämä suomen öttömönkiäiset olekkaan niin pahoja ja pelottavia :D

Yleisesti suosittelen käymään jos eläinten pällistely kiinnostaa, mutta muistathan että ei tässä nyt ihan kyse ole suojelualueesta vaan lähinnä eläintarhasta.

http://www.lavanille-reserve.com/index.php/en/park/reptiles-animaux/mammiferes/39-mauritius-domestic-farm-animals.html

http://www.discovermauritiusisland.com/discover/visits/la-vanille-reserve-des-mascareignes/

PS. Mikäli lähdet bussilla pois, ainakin meidän vierailun aikaan bussipysäkin löytäminen tuotti pieniä haasteita.. Bussipysäkin merkin virkaa toimitti hylätyn talon ja roskaisen pihan vieressä töröttävä n. 15 cm korkea metallitolpan jäännös. Eli näin suomaisiin bussipysäkkeihin verrattuna kovin askeettinen ratkaisu..